Ciasto czekoladowe z cukinią

20.08.2017

Składniki

200g masła

150g mąki ziemniaczanej

150g mąki z orzeszków arachidowych

2 jajka

Szczypta soli

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

3/4 szklanki cukru

1/2 szklanki kwaśnej śmietany

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

60g ciemnego kakao

340g startej na grubych oczkach tarce

Polewa

1 tabliczka gorzkiej czekolady

80ml słodkiej śmietanki

garść borówek do posypania

Przepis

1. Utrzeć jajka z cukrem i solą. Dodać kwaśną śmietanę, obie

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close