Focaccia z kurkami i majerankiem. Włoszczyzna po polsku!

25.08.2017

Focaccia z kurkami i majerankiem to połączenie włoskiego pieczywa z jesiennym, polskim smakiem. Majeranek dodaje niesamowitego aromatu całości. Ciasto z przepisu jest bardzo miękkie, elastyczne i bardzo dobrze się wyrabia.

FOCACCIA Z KURKAMI I MAJERANKIEM:

Na zaczyn:

30 gramów drożdży
120 ml letniej wody
szczypta cukru

Ciasto:

500 gramów mąki
200 ml letniej wody
3 łyżki oliwy
sól morska

Na wierzch:

około

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close