Schab po Chińsku (marynowany w wódce)

Skład:

500g schabu bez kości

1 cebula

1 papryka zielona

1 papryka czerwona

olej do smażenia

Marynata:

Białko z jednego jaja

2 łyżki mąki ziemniaczanej

3 łyżki sosu sojowego

1 łyżka wódki

Sos:

1 łyżka mąki ziemniaczanej

2 łyżki cukru

szczypta chili

½ łyżeczki soli

3 łyżki wody

Przygotowanie:

Schab opłukać, osuszyć, oczyścić z nadmiaru tłuszczu,

pokroić w plastry grubości 1,5 cm,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close