Brukselka w Sosie Pomidorowym ala Gołąbki (Danie Jednogarnkowe)

Skład:

400g mięsa mielonego (najlepiej drobiowego)

400g brukselki

150g ryżu parboiled (może być brązowy)

1 większa cebula

3 ząbki czosnku

1 mała marchew

500ml passaty pomidorowej Jamar

500ml bulionu drobiowego

śmietana

sól, pieprz

szczypta pieprzu cayenne

szczypta tymianku

szczypta majeranku

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i drobno siekamy.

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Marchew obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki.

Brukselkę oczyszczamy i

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close