Ciasto drożdżowe bez wyrabiania

21.09.2017

Jesień, czyli czas na ciasta drożdżowe, które uwielbia cała moja rodzina.
Składniki:40 g drożdży100 g masła1 1/3 szklanki ciepłego mleka3 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru5 żółtekszczypta soli2 białka200 g cukru pudru200 g zmielonych orzechów włoskichMasło rozpuść w rondelku. Dodaj mleko,cukier,drożdże i żółtka. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj 2

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close