Racuchy drożdżowe z bakaliami

23.09.2017

Racuchy drożdżowe z bakaliami

Drożdżowe racuchy z bakaliami i jabłkiem. Łatwe w przygotowaniu, zawsze wychodzą i bardzo szybko znikają ;))

Składniki:

500g mąki pszennej (użyłam mąki typu 500)

30g świeżych drożdży

2 łyżeczki cukru

szczypta soli

1,5 szklanki ciepłego ale nie gorącego mleka

1 jajko

Bakalie (u mnie suszone: żurawina, morele, wiśnie, rodzynki, a także świeże jabłko)

***

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close