Zalewajka

23.09.2017

Dzisiaj kolejny przepis z cyklu smaki dzieciństwa – zalewajka.
Pyszna, syta zupa idealnie rozgrzewa w te jesienne dni.
Polecam!

Zalewajka
Składniki:

3 l wody,
500 ml żuru,
1/2 kg ziemniaków,
duża cebula,
mała garść suszonych grzybów,
300 g boczku,
liść laurowy,
ziele angielskie,
sól,
pieprz,
masło,
4 łyżki śmietany 18%.

Wykonanie:

Grzyby myjemy, odstawiamy na

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close