Zupa Kurkowa

Skład:

1 litr bulionu drobiowego

250g kurek

100g wędzonego boczku

1 marchewka

1 cebula

4 duże ziemniaki

200g śmietany

pęczek koperku

sól, pieprz

2 łyżki masła

szczypta tymianku

szczypta rozmarynu

przyprawa w płynie

Przygotowanie:

Kurki dokładnie oczyszczamy, duże kroimy na mniejsze kawałki.

Boczek kroimy w słupki.

Cebulę drobno siekamy.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.

Marchew obieramy i kroimy w cienkie półplasterki.

Na patelni wytapiamy boczek,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close