Chlebek arabski z czarnuszką

06.10.2017

Składniki:3 szklanki mąki pszennej1 szklanka ciepłej wody1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cukru1 1/2 łyżeczki suchych drożdżyjajko1 łyżka mlekaczarnuszkaW misce połącz ze sobą mąkę, sól, cukier i drożdże. Stopniowo dodawaj ciepłą wodę. Zagnieć ciasto i przełóż je do czystej miski wysmarowanej olejem.Przykryj ściereczką i odstaw na ok.1 godzinę.Następnie ciasto podziel na

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close