Kruche ciasto ze śliwkami pod bezą

Smak jesieni czyli pyszne ciasto ze śliwkami pod bezą i kruszonką
Składniki:
Ciasto2 pełne szklanki mąki pszennej5 łyżek cukru pudru4 żółtka1 łyżeczka proszku do pieczenia250 g masła1 cukier waniliowyBeza:3/4 szklanki cukru4 białkaszczypta soliDodatkowo:cynamon1 kg śliwekpapier do pieczeniaWykonanie: Mąkę, cukier puder przesiewamy na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close