Racuchy z kaszy gryczanej bananowo orzechowe

23.10.2017

Składniki: (ok. 4 porcje)
-szklanka kaszy grycznanej
-4 łyżki mąki gryczanej
-pół szklanki mleka
-2 banany
-2 łyżki masła orzechowego
-pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:
1. Kaszę gryczaną gotujemy i ostudzoną zmiksować (nie musi być idealnie gładka masa)
2. Banana zgniatamy widelcem lub miksujemy.
3. Do większej miski wsypujemy kaszę, banany, mąkę, proszek do pieczenia i masło orzechowe. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników (ja zrobiłam to ręcznie)
4. Smażymy placki na odrobinie tłuszczu z obu stron

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close