Karkówka po Chorwacku. Danie Jednogarnkowe

Skład:

1 kg karkówki

3 łyżki mąki

sól

musztarda Dijon

Dodatkowo:

2 marchewki

2 duże cebule

5 ziemniaków

1 zielona papryka

150g wędzonego, surowego boczku

majeranek

ketchup „Folwark”

Przygotowanie:

Karkówkę myjemy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w plastry.

Każdy plaster oprószamy solą, a następnie smarujemy musztardą (z obydwu stron).

Mięso obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony.

Marchew,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close