Pleśniak z dżemem wiśniowym

06.11.2017

Przygotowałam świetne ciasto, o dość śmiesznej nazwie Pleśniak. Pewnie już kiedyś o nim słyszeliście, a może nawet jedliście. Jest to kruche ciasto jasne oraz kakaowe, przełożone dżemem wiśniowym oraz bezą. Coś pysznego!

Przepis na: Pleśniak z dżemem wiśniowym
Składniki:
Kruche ciasto:

350 g mąki (najlepiej do ciast kruchych)
150 g masła zimnego, pokrojonego w kostkę
60 g

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close