Mielonka Tyrolska z Szynkowara

Skład:

600g mielonej łopatki

1 łyżeczka soli peklującej

1 łyżeczka soli morskiej

1 łyżeczka ziaren gorczycy

1 czubata łyżeczka czosnku granulowanego

1 płaska łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu

100ml zimnej wody

2 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie:

Mięso przekładamy do miski. Dokładamy sole, pieprz, czosnek i utartą w moździerzu gorczycę.

Wszystko dokładnie mieszamy. Dolewamy wodę i dorzucamy żelatynę (w proszku).

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close