Warstwowy Torcik ala Szarlotka

20.11.2017

Warstwowy torcik ala Szarlotka to moje ulubione ciasto w jesiennym sezonie. Właśnie wtedy jabłka w moim ogrodzie są nareszcie gotowe do zbioru! Dojrzałe, kwaskowate owoce idealnie kontrastują ze słodyczą pozostałych warstw: delikatnego, puszystego, pachnącego cynamonem biszkoptu oraz masy budyniowej i czekoladowej polewy. Zestawione ze sobą warstwy, składaja się na pyszną całość. Torcik nie tylko jest pyszny i elegancki, ale również podzielny (przepis na dużą tortownicę, 26-28cm.). Jest troszkę pracowity, ale efekt końcowy wynagradza wszelkie trudy i  chyba nic tak nie odgania jesiennej chandry, jak zapach pieczonych jabłek i cynamonu! Zapraszam do przepisu (przepi krok po kroku + zdjęcia) i Życzę Smacznego!!!

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close