Makowiec na bazie ciasta z ziemniakami

12.12.2017

Czy pamiętacie pyszne © Mariola Streim© Mariola StreimCiasto:1 opakowanie suszonych drożdży1/2 filiżanki ugotowanych ziemniaków (ilość po zmiksowaniu)1 filiżanka letniej wody po ugotowanych ziemniakach1/8 filiżanki cukru1 łyżeczka soli1/4 filiżanki margaryny roślinnej3 filiżanki mąki
Makowe nadzienie:500 g maku150 g cukru 100 g rodzynek (opcjonalnie)40 g orzechów włoskich, posiekanych50

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close