,,Marchewkowe ciasto z piernikami’’

Puszysty biszkopt z masą śmietanową, i pierniczkami typu Katarzynki. Efektownie wyglądające i proste w przygotowaniu, znakomite dla smakoszy pierniczków.

Składniki
Ciasto:

25 dag masła
4 jajka
1/4 szklanki miodu
1/4 szklanki esencji z herbaty
2 szklanki mąki
10 dag cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 przyprawa do piernika
1 starta marchewka

Masa pomarańczowa:

kostka masła
2 kisiele pomarańczowe z cukrem
2

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close