Schab po Góralsku

Skład:

3 kotlety schabowe

500g kapusty kiszonej

1 duża cebula

150g boczku wędzonego

sól, pieprz

ostra papryka

½ łyżeczki majeranku

200g śmietany 18%

olej do smażenia

Przygotowanie:

Kapustę przekładamy do garnka, podlewamy około pół szklanki wodą, solimy i gotujemy na małym ogniu do miękkości.

Schab rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą, pieprzem i ostrą papryką.

Cebulę i boczek kroimy kostkę.

Schab podsmażamy na

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close