BABECZKI CIOCI GRETKI

27.12.2017

Babeczki
Składniki:
1 margaryna Bielska3 szkl. mąki Zamojskiej, typ 4502 jajka50 g drożdżyszczypta soliłyżka śmietany (kwaśna, gęsta, 18 lub 12%, ja dodaję Piątnicę)Wykonanie:
Margarynę z mąką siekać nożem aż do maksymalnego połączenia składników.Drożdże dokładnie rozkruszyć, dodać do mąki i margaryny, dodać szczyptę soli, dwa jajka i wyrabiać ciasto

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close