Ciasto jabłkowo-śmietanowa Finezja

08.01.2018

Ciasto wyglądem przypomina sławne ciasto siostry Anastazji -Kilimandżaro. Moja wersja odrobinę się różni. Zamiast kremu budyniowego, ciasto przełożyłam bitą śmietaną.

Składniki:

6 jajek
3 łyżki mąki pszennej,
3 łyżki maki ziemniaczanej,
1 szklanka cukru,
2 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao,
2 łyżki oleju rzepakowego,
1 łyżka zimnej wody.

Masa jabłkowa:

1 kg startych jabłek,
1  galaretka (u mnie pomarańczowa)
1 łyżka 

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close