SŁODKIE PIEROGI (LUBELSKIE)

10.01.2018

Słodkie pierogi
Składniki:

Ciasto

2 szklanki mąkiszczypta soli1 jajkociepła wodaWykonanie:Mąkę z solą i jajkiem zagnieść ciepłą wodą, ile zajmie, żeby ciasto się nie kleiło.
Farsz

kostka twarogucukier wanilinowyłyżeczka budyniu waniliowegołyżeczka kaszy mannyłyżeczka cukru pudruWykonanie:Wszystkie składniki na farsz wymieszać i nadziać nim pierogi.Podawać z bitą śmietaną, śmietanką

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close