Śledzik Leśniczego

Skład:

1 wiaderko filetów śledziowych ala matjas „Seko”

pół słoika suszonych pomidorów w oliwie

50g suszonych borowików

2 cebule

200ml passaty pomidorowej

1 łyżka ketchupu pikantnego

1 łyżka cukru trzcinowego

½ łyżeczki suszonego oregano

szczypta pieprzu cayenne

ok. 200ml oliwy z oliwek

olej

sól

500ml mleka

Przygotowanie:

Filety śledziowe przekładamy do miski i zalewamy mlekiem. Moczymy około 1-2 godzin. Następnie wyjmujemy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close