Chleb pszenno-żytni na drożdżach

24.01.2018

Domowy chlebek z chrupiącą skórką i aromatyczną czarnuszką. Dzięki dodatkowi ziemniaków, chleb bardzo długo zachowuje swoją świeżość. Znika w mgnieniu oka! 🙂

Składniki:

400g mąki pszennej typ 650
100g mąki żytniej razowej typ 2000
100g słonecznika
250-300ml ciepłej wody
10g soli
jeden duży, ugotowany i rozgnieciony ziemniak
30g świeżych drożdży
łyżeczka cukru

Zaczynamy od przygotowania rozczynu.

Przeczytaj cały przepis

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close