Chrupiące faworki

29.01.2018

Chyba nie znam osoby, która by nie lubiła faworków. 🙂 Złote, bardzo kruchutkie i co najważniejsze – nie są nasiąknięte tłuszczem.

Składniki:

450 g mąki pszennej
5 żółtek
szczypta soli
płaska łyżka cukru pudru
2 łyżki spirytusu (można zastąpić octem)
3/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18%
tłuszcz do głębokiego smażenia (w moim przypadku 1.5 litra oleju rzepakowego)
cukier puder

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close