Chleb kukurydziany

01.02.2018

Próbowałem wielu przepisów na chlebki kukurydziane, ale ten jest zdecydowanie najlepszy! Zachęcam do wypróbowania przepisu. 🙂

Składniki:

250g mąki pszennej typ 550
250g mąki kukurydzianej
350ml ciepłej wody
25g świeżych drożdży
15g miękkiego masła
1.5 łyżeczki soli
łyżeczka cukru
olej do wysmarowania foremki

Do dużej miski przesiewamy obie mąki, dodajemy sól, cukier, wodę, rozkruszone drożdże, masło.

Przeczytaj cały przepis

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close