Karpatka z musem z jabłek i nutą cynamonu

03.02.2018

Klasyczna karpatka z kremem przekładana orzeźwiającym musem z jabłek z wyczuwalnym aromatem cynamonu to idealne ciasto na jesienne pogawędki przy filiżance kawki.
Składniki:
Ciasto:125g masła extra250ml wody1 szklanka mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli5 jajek
Krem:1litr mleka300g masła extra3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki mąki pszennej3 łyżeczki cukru wanilinowego4

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close