Sałatka Słodko – Ostra w Słoiki

Skład:

2 kg ogórków gruntowych

½ litra octu

8 łyżek oliwy

1,5 szklanki cukru

4 łyżki soli

6 ząbków czosnku

2 łyżki suszonego chili

Przygotowanie:

Ogórki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na cieniutkie plasterki – najlepiej jest zetrzeć je na tarce tak jak mizerię. Ogórki posypujemy solą i odstawiamy na ok. 2-3h.

Po tym czasie ogórki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close