Topielec – szybkie ciasto ze śliwkami

12.07.2018

Zawsze się udaje!
Składniki:
Ciasto:
10 dag drożdzy1 masło (250 g)4 jajka3 szklanki mąki1 szklanka cukruKruszonka:
50 g mąki50 g masła50 g cukruDodatkowo:
6-8 śliwek bez pestek, pokrojonych w ćwiartkiForma ok. 37X22 cm
Sposób przygotowania:
1. Masło pokroić w kostkę i zmiksować z rozkruszonymi drożdżami. Cały czas miksując, dodać

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close