Ciorba – Rumuńska Zupa z Indyka

Skład:

2 skrzydła indycze (ok. 800g)

2 marchewki

2 pietruszki

kawałek selera

1 mały por

1 większa cebula

1 mały kalafior

kawałek białej, świeżej kapusty (ok. 500-700g)

100g groszku (może być z puszki)

puszka pomidorów krojonych

1 świeża papryka chili

3 ząbki czosnku

4 liście laurowe

5 ziaren ziela angielskiego

sól, pieprz

suszony lubczyk

natka pietruszki

oliwa

sok z cytryny

ew. śmietana

Przygotowanie:

Mięso myjemy i przekładamy do garnka. Zalewamy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close