Jabłecznik z masą budyniową na kruchym cieście

27.10.2018

Jabłecznik z budyniem na kruchym cieście

Pyszne połączenie soczystych jabłek z budyniem i kruchym, maślanym ciastem. Idealna szarlotka do kawy w jesienne południe

Składniki na ciasto:

400g mąki pszennej tortowej

150g cukru

250g masła lub margaryny

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka cukru waniliowego

szczypta soli

2  jajka

2 łyżki kaszki manny

Masa budyniowa:

1 litr mleka

3 opakowania

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close