Pieczona kaczka w winie z nutą pomarańczy

20.11.2018

Kaczka to klasyka i symbol polskiej kuchni. Pieczona kaczka z chrupiącą skórką z aromatycznymi ziołami, pachnąca owocową nutą pomarańczy, słodkiej suszonej żurawiny i winnego bukietu to świetny pomysł na wykwintny świąteczny obiad.
Składniki:
1 kaczka (2,5kg)2 pomarańcze50g żurawiny2 łyżki masło1 łyżeczka przyprawy do kurczakasólpieprz
Zalewa:500ml wina cherry półsłodkiego3 łyżeczki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close