Rogaliki serowo-makowe

29.11.2018

Rogaliki serowo-makowe

Mięciutkie, rumiane i przepyszne drożdżowe rogaliki nadziane masą serową i makową. Doskonałe na przeróżne przyjęcia jak i na święta. Polecam!

Składniki:

Ciasto:

500g mąki

8g suchych drożdży

200ml ciepłego mleka

50g cukru

1 jajko

1 żółtko

125g masła

Nadzienie:

350g masy makowej z puszki

250g twarogu (użyłam półtłustego, mielonego ale może być też niemielony)

1 żółtko

2 łyżeczki cukru waniliowego

2 łyżki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close