Piernik staropolski z marcepanem

30.11.2018

Czas nastawić ciasto na piernik! Prawdziwy, tradycyjny smak staropolskiego piernika dojrzewającego przełożonego marcepanem i powidłami śliwkowymi. Fantastyczny!

Składniki:500g mąki20 dag cukru10 dag masła15dag miodu1,5 łyżeczki sody2 jajkaszczypta soli30g przyprawy do piernika80g orzechów25 dag masy marcepanowejsłoik gęstych powideł śliwkowychcukier puder do posypania
Sposób przygotowania:Do garnka wkładamy miód,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close