Wigilijne pieczone pierożki z pieczarkami

04.12.2018

Pierogi na rodzinnym, świątecznym stole są tradycją, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Kruche, wypełnione pieczarkowym farszem są idealne do świątecznego czerwonego barszczu lub zupy grzybowej.
Składniki:
Ciasto:500g mąki8g suszonych drożdży 1 płaska łyżeczka soli1 łyżeczka cukru2 jajka200g masła extra200ml mleka
Farsz:1kg pieczarek2 cebule2 ząbki czosnku70g topionego

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close