TORT BOŻO NARODZENIOWY

Składniki:
Biszkopt piernikowy:
500 g mąki pszennej3/4 szklanki cukru4 jajka2 łyżki przyprawy do piernika200 g margaryny1/2 szklanki mleka1/2 szklanki śmietany 18%1 łyżka cukru waniliowego1 łyżka sody oczyszczonejEsencja kawowa:
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej350 ml gorącej wody2 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku waniliowym Masa waniliowa:
2 opakowania budyniu waniliowego1/2 litra mleka1 olejek

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close