Ciasto kawowo makowe

20.12.2018

Cóż tu dużo o nim pisać… pod warstwą kawowo-kakaową chowa się piegusek z odrobiną cynamonowego aromatu.

Ciasto podstawowe:
2 szklanki mąki pełnoziarnistej
120 g słodziwa
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
100 g masła klarowanego
360 ml mleka

piegusek:
3 łyżki maku
pół łyżeczki cynamonu

kawowe:
2 łyżki kakao
1 łyżka kawy rozpuszczalnej

Składniki ciasta podstawowego łączymy. Mąkę mieszamy z

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close