Sos cytrynowy do ryby

21.12.2018

Sos cytrynowy do ryby

Kremowy, delikatny, aromatyczny i przepyszny sos, który idealnie pasuje do ryb oraz do dań z drobiu. Polecam!

Składniki:

3 łyżki masła

2 łyżki mąki pszennej

1 szklanka bulionu lub rosołu

1/3 szklanki śmietanki 18%

1 żółtko

3 łyżki soku z cytryny

1 łyżka posiekanego koperku

Przyprawa: sól, pieprz, cukier, gałka muszkatołowa, kurkuma

***

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close