Sernik z serka wiejskiego na kruchym spodzie

02.01.2019

Spód:
200 g mąki orkiszowej
2 łyżki czubate kakao
75 g słodziwa
150 g masła
żółtko

Masa serowa:
500 g serka wiejskiego
150 g słodziwa
2 jajka+białko
40 g budyniu waniliowego
łyżka kakao do oprószenia

Składniki na spód łączymy ze sobą, wyrabiając dokładnie do czasu uzyskania jednolitej masy. Masą wykładamy spód i boki tortownicy o średnicy ok. 25 cm.
Serek wiejski mieszamy ze

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close