Karmelowa Princessa

28.04.2019

Karmelowa Princessa

Lekkie, kokosowo-karmelowe ciasto przełożone delikatnym kremem budyniowym. Pyyyszne!

Do przygotowania ciasta użyłam blaszki o wymiarze 26 x 26 centymetrów.

Składniki:

Ciasto:

6 białek

szczypta soli

200g wiórków kokosowych

100g cukru

50g płatków migdałowych

3 wafle Princessa kokosowa (po 37g)

Krem:

2 szklanki mleka

6 żółtek

300g śmietany 30%

60g cukru

1 łyżka mąki pszennej

3 łyżki mąki ziemniaczanej

220g masła lub margaryny

Dodatkowo:

1 opakowanie podłużnych

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close