1 SMALEC CZYLI DŻEM ZE ŚWINI | FlyB Kulinaria

SMALEC CZYLI DŻEM ZE ŚWINI

29.04.2019

Smalec to topiony tłuszcz wieprzowy. Ten produkt, który kupujemy w sklepie przeważnie jest zrobione ze słoniny, czyli z warstwy tłuszczu, która gromadzi się między skórą, a żeberkami. Czysty smalec zawiera około 99% tłuszczu. Wbrew pozorom zawiera ponad 55% nienasyconych kwasów tłuszczowych, a wśród kwasów nasyconych dominuje kwas stearynowy, który

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close