Pleśniak z rabarbarem

18.05.2019

Pleśniak z rabarbarem

Pleśniak zwany także skubańcem lub kruszonem to znane i lubiane kruche ciasto z bezą i owocami. Dziś zapraszam na wersje z rabarbarem i dżemem malinowym

Składniki:

Ciasto:

0,5kg mąki

5 żółtek

200g cukru

250g zimnego masła

1 łyżeczka proszku do pieczenia

150g gęstego jogurtu naturalnego

2 łyżki kakao

Beza:

5 białek

1 szklanka cukru

2 łyżki mąki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close