Ciasto z truskawkami i rabarbarem

14.06.2019

pod kruszonką

Przepis, z braku weny, zaczerpnęłam z książki Y. Ottolenghiego „Słodko”. Przepis zmodyfikowałam nieznacznie, zastępując cukier ksylitolem i zmniejszając jego ilość. Użyłam także innej mąki.

Kruszonka:
120 g masła
70 g ksylitolu
190 g mąki orkiszowej

Owoce:
250 g truskawek
250 g rabarbaru
30 g skrobi ziemniaczanej
łyżka ksylitolu

Ciasto:
100 g mąki orkiszowej
40 g mąki żytniej
40 g mąki kukurydzianej
1

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close