Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami

04.08.2019

Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami

Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem malinowym. Palce lizać!

Składniki:

Ciasto:

5 jajek

6 łyżek cukru

3/4 szklanki mąki

80ml wody

45ml oleju

3 łyżki kakao

Krem malinowy:

250g malin

3 łyżki cukru

1 galaretka malinowa

250ml śmietanki kremówki

Dodatkowo:

150g malin

*** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru ***

*** W osobnej misce miksujemy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close