Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami

21.09.2019

Składniki na blachę 25×35 :250 g mąki25 g drożdży 50 g cukru1 jajko50 g miękkiego masła1/2 szkl. mlekaszczypta soli2 szkl. obranych brzoskwińSkładniki na kruszonkę:60 g masła5 łyżek cukru2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 szkl. mąki pszennejSposób wykonania:Rozczyn: Do pokruszonych drożdży dodać 1 łyżkę cukru, 1 łyżkę mąki i 1/4 szkl.

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close