Kaczka z brzoskwiniami i nutą pomarańczy

28.09.2019

Kaczka to klasyka i symbol polskiej kuchni. Pieczona kaczka z chrupiącą skórką z aromatycznymi ziołami, pachnąca owocową nutą pomarańczy i słodkich brzoskwiń, to świetny pomysł na wykwintny niedzielny obiad.
Składniki:
1 kaczka (2kg)1/2 szklanki bulionu drobiowego2 marchewki1 cebula4 liście laurowe3 łyżeczki suszonego tymianku3 łyżeczki suszonego rozmarynupieprzsólolej
Zalewa brzoskwiniowa:1

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close