Krem z kalafiora i ciecierzycy

28.09.2019

z klopsikami

4 porcje:
Zupa:
750 g kalafiora, jedna średnia sztuka
2 średnie ziemniaki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
600 ml wody
1 łyżka przyprawy do rosołu, bez soli
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
240 g ciecierzycy, z puszki, wraz z zalewą
100 g mleka kokosowego

Klopsiki:
400 g mięsa mielonego z kurczaka
1 ząbek czosnku
1/2

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close