Maślane ciasto drożdżowe ze śliwkami

01.10.2019

Ciasto drożdżowe ze śliwkami

Ekstra maślane, niezwykle delikatne, banalnie proste i przepyszne ciasto drożdżowe z owocami jak u babci. Palce lizać!

Składniki:

Ciasto:

600g mąki pszennej

250ml mleka

40g drożdży

100g cukru

szczypta soli

2 jajka

100g masła

Kruszonka:

150g mąki

80g zimnego masła

80g cukru

Owoce:

ok 700g śliwek węgierek

*** Mleko podgrzewamy tak aby było ciepłe ale nie gorące. Do ciepłego

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close