Zupa fasolowa

02.10.2019

zupa fasolowa

Rozgrzewająca zupa fasolowa na boczku i kiełbasce, przepis tradycyjnej kuchni polskiej.

Składniki (na 5l garnek):

300g fasolipętko kiełbasy wiejskiej100g boczku włoszczyzna: 3 marchewki, pietruszka, seler 4 ziemniaki2 ząbki czosnkuprzyprawy: sól, pieprz, papryka, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek (1-2 łyżki)

Przepis:

Fasole przesypać do miski i namoczyć, musi pęcznieć

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close