Ciasteczka brownie

04.10.2019

Mocno czekoladowe i słodkie ciasteczka brownie. Ich charakterystyczną cechą rozpoznawczą jest chrupiący, popękany wierzch i bardzo mięsisty środek .

Składniki:

200g czekolady deserowej, lub gorzkiej
50g masła
2 jajka
100g cukru
60g mąki pszennej
0.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

W małym garnuszku rozpuszczamy masło i czekoladę. Odstawiamy na chwilę.
W misce ucieramy jajka z cukrem, na jasną, puszystą

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close