Biszkopt z kremem śmietanowym z bananem i cytyną

06.10.2019

Ciasto z kremem bananowym przełamane cytryną. To połączenie miło mnie zaskoczyło. W połączeniu z kakaowym biszkoptem nasączonym czekoladą stanowi wyborne ciasto.

Składki na biszkopt:5 jaj,niepełna szklanka cukru,1 szklanka mąki,5 łyżek oliwy,2 łyżki kakao,1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Nasączenie:100g masła,1/2 szklanki cukru,2 łyżki kakao,2 łyżki mleka.
Przełożenie:250ml śmietanki 30%,1

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close